Nieuws

Deel Lanacair overgenomen door Sierra Industries

2

BEND – Sierra Industries uit Uvalde in de Amerikaanse staat Texas heeft de (intellectuele) rechten, mallen en gereedschappen voor de Lancair 360, IV, IVP en Legacy kitvarianten overgenomen. Het Amerikaanse bedrijf is vooral bekend van de moderniseringsprogramma’s van oudere Cessna CItation zakenjets.

Lancair International verkocht tot op heden bijna 2.000 bouwkits waarvan meer dan 1.200 inmiddels vliegen (waaronder dertien in Nederland). Maar de fabrikant wilde zich uitsluitend gaan toeleggen op de productie van de Evolution. Daarom werd het bedrijf hernoemd tot Evolution Aircraft en werd de rest eind juli 2016 in de etalage gezet.

Van de tot op heden verkochte Evolution varianten vliegen er momenteel ruim zesigwaarbij Lancair zich meer wil gaan toeleggen op de ondersteuning van kopers bij de bouw van het vliegtuig. De eigen productiecapaciteit ligt momenteel bij de levering van een bouwkit per drie weken, maar dit wordt volgend jaar teruggebracht naar twee.

De zelf te bouwen Evolution vliegt sinds 2010 is leverbaar als zuigermotor aangedreven variant en als turboprop.
De Piston variant heeft een 350 pk sterke Lycoming YTEO-540 iE2 voor het brandschot waarmee kruissnelheden mogelijk zijn van 230 kts (424 km/h) bij een vliegbereik van 1.800 nm (3.334 km). Dit toestel kost US$ 895.000.

De US$ 1.415 miljoen dure Turbine wordt aangedreven door een 750 pk sterke Pratt & Whitney PT6A-135A turboprop, goed voor een kruisnelheid van 261 kts (483 km/h) en een vliegbereik van 988 nm (1.830 km).

Beide vierzitters kunnen worden uitgerust met Garmin’s GFC700 autopiloot en een Ballistic Parachute Recovery System.

2 reacties op “Deel Lanacair overgenomen door Sierra Industries

  1. […] Omdat voorheen Lancair  Aircraft zich meer wilde gaan toeleggen op de ondersteuning van kopers bij … […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *