Nieuws

Video: PAL-V neemt vliegende trike in productie

2

RAAMSDONKVEER – De door het Nederlandse bedrijf PAL-V International B.V. ontwikkelde vliegende auto is vanaf deze week te bestellen als Liberty Pioneer en Liberty Sport.

Het bedrijf werkt sinds een aantal jaren aan een concept dat sinds 2009 telkens is geoptimaliseerd. Door bij het ontwerp met bestaande technologieën te werken en aan te sluiten bij bestaande regelgeving, kan het voertuig sneller in productie worden genomen dan concepten van andere fabrikanten.

Vergeleken met eerdere concepten is sprake van een ontwerp dat in samenwerking met Italiaanse designbureau ’s is ontwikkeld.

Beide modellen hebben een dubbel uitgevoerd aandrijfsysteem van 200 pk waarbij de kantelende cabine en toegepaste vering en demping tijdens weggebruik een sportieve rijstijl mogelijk maken.

PAL-V zal in de loop van dit jaar de eerste Liberty preproductiemodellen bouwen en voor eind 2018 de eerste gecertificeerde modellen leveren die toegestaan op de weg en in de lucht,

De Liberty Pioneer gaat €499.000 kosten, de Liberty Sport €299.000.

Het eerste conceptmodel vloog in april 2012.

2 reacties op “Video: PAL-V neemt vliegende trike in productie

  1. […] Beide modellen zullen door het Nederlandse bedrijf in serieproductie worden genomen. […]

  2. […] zullen hier vanaf oktober 2017 de eerste drie pre-productie Liberties worden gebouwd, waarna in 2018 de serieproductie opgestart wordt. Door de grote vraag sluit PAL-V niet uit dat deze faciliteit snel uitgebreid moet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *