Nieuws

LELYSTAD – De samenwerking tussen de AIS Flight Academy en de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Eastern Airways heeft geleid tot het doorstromen van de eerste twee vliegers.

Beide bij de AIS Flight Academy opgeleide  piloten vliegen momenteel binnen het routenetwerk van AIS Airlines met de Jetstream 32.

Ze stromen in februari 2017 met een contract voor vijf jaar op zak door naar Eastern Airways waar ze worden omgeschoold voor het vliegen met een van de negen de Saab 2000 turboprops waarmee gevlogen wordt.

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij klopte begin november 2016 aan bij AIS om zich via een samenwerkingsverband te verzekeren van voldoende piloten.

3 reacties op “Samenwerking AIS en Eastern Airways vruchtbaar

  1. […] Eastern Airways beschikt over zowel de Embraer E170 (2) als de ERJ145 (3). Daarnaast wordt gevlogen met de Saab 2000 (9) en Bae Jestream 41s. De luchtvaarmaatschappij werkt nauw samen met de AIS Flight Academy. […]

  2. […] Door de nauwe samenwerking tussen AIS Airlines en AIS Flight Academy biedt de vliegopleider een uniek cadet programma aan. Dit programma houdt in dat de luchtvaartmaatschappij bij gebleken geschiktheid mee investeert in de opleidingskosten en een arbeidscontract aanbiedt aan de aspirant verkeersvlieger. Daarbij wordt ook samengewerkt met het Britse Eastern Airways. […]

  3. Flappie schreef:

    Jetstream 32.
    Er staat zelfs geen Jetstream 31 meer op het AOC.