Nieuws

Nieuwe variant onbemande GA-ASI Predator

PALMDALE – General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) heeft een nieuwe variant ontwikkeld uit de op afstand bestuurde Predator C Avenger. Deze door een Pratt & Whitney PW545 turbofan aangedreven Avenger RE heeft op 10 november voor het eerst gevlogen en heeft een maximale vliegduur van twintig uur.

De eerste 12,9 m lang Predator C vloog in 2019, gevolgd door een versie die in 2012 met 1,22 m werd verlengd bij een maximale vliegduur van vijftien uur. Bij de nieuwe Predator C Avenger is de romplengte gelijk gebleven, maar is de spanwijdte met 3 m toegenomen tot 23,2 m. Het toestel kan op maximaal FL500 (15.240 m) vliegen bij een kruissnelheid van 400 kts (740 km/h)

In de romp van de Predator C Avenger ER kan 1.360 kg wapenlast worden meegenomen waaronder lasergeleide Joint Direct Attack Munition (JDAM).

Met beide eerdere versies in meer dan 13.000 uur gevlogen, waarvan het merendeel gedurende de afgelopen drie jaar. Opmerkelijk was de vlucht op 26 oktober 2016 toen boven Syrië pamfletten werden uitgeworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.