Nieuws

LELYSTAD – Om aan de grote vraag naar piloten bij het Britse Eastern Airways te kunnen voldoen, gaan de AIS Flight Academy, Eastern Airways en AIS Airlines een samenwerkingsverband aan. De AIS Flight Academy wordt daarbij zowel ‘supplier’ als trainingsorganisatie voor de Britse maatschappij.

AIS Airlines gevestigd op Lelystad-Airport lanceerde onlangs in samenwerking met de AIS Flight Academy het AIS Cadetship. AIS Airlines investeert via deze constructie in haar toekomstige piloten. AIS studenten die aan dit Cadetship deelnemen krijgen na hun arbeidscontract bij AIS Airlines een aansluitend contract bij Eastern Airways.

AIS Airlines en Eastern Airways zorgen op deze wijze voor zekerheid op langere termijn nog voordat men aan de praktijk vliegopleiding gaat beginnen.

Een groot financieel risico voor de aspirant-vlieger wordt hiermee vermeden en wordt tevens een tekort aan piloten bij Eastern Airways voor de lange termijn voorkomen.

Eastern Airways vliegt met zeventien Jetstream 41’s, negen Saab 2000’s, drie Embraer145’s en twee Embraer 170’s. De maatschappij is gestationeerd in het Verenigd Koninkrijk met daarnaast enkele operaties in Frankrijk.

AIS Airlines heeft inmiddels tien J32’s in haar vloot en verwacht dat daaraan binnenkort ook Boeing 737’s worden toegevoegd.

1 reactie op “Eastern Airways klopt aan bij AIS Flight Academy

  1. […] De Britse regionale luchtvaartmaatschappij klopte begin november 2016 aan bij AIS om zich via een sa… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.