Nieuws

SCHIPHOL – Op 14 september heeft Koning Willem-Alexander het predicaat Koninklijk aan Schiphol toegekend. Gelijktijdig werd een animatiefilm gepresenteerd die honderd jaar Schiphol in beeld brengt

Het predicaat ‘Koninklijk’ vormde de bekroning van het 100-jarige bestaan van de luchthaven waarbij tijdens een feestelijke ceremonie in het bijzijn van vele Schiphol-medewerkers op het hoofdkantoor van Schiphol de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, het predicaat werd uitgereikt aan president-directeur Jos Nijhuis van Schiphol.

Na de ceremonie onthulde Jos Nijhuis het nieuwe Schiphol logo met daarin een gouden kroontje verwerkt. Schiphol Group mag zich in het vervolg Royal Schiphol Group noemen.

Tentoonstelling
Amsterdam en het Stadsarchief vieren 100 jaar Schiphol van met een fototentoonstelling met de mooiste foto’s uit het archief van Schiphol. Op het modderige veld in de Haarlemmermeerpolder landden in 1916 de eerste militaire vliegtuigen, vier jaar later werden de eerste passagiers verwelkomd. Inmiddels worden er 60 miljoen passagiers per jaar ontvangen. De tentoonstelling in de Centrale hal van het Stadsarchief Amsterdam is gratis toegankelijk en loopt tot 27 november 2016.

Schiphol-AA-logo-CMYK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.