Nieuws

LOS ANGELES – Hulverleningsorganisatie Orbis heeft een MD10-30CF in gebruik genomen. Het door pakkervervoerder FedEx gedoneerde toestel werd bij Orbis aangepast voor haar nieuwe taak als Flying Eye Hospital.

Aan boord van het toestel bevinden zich niet alleen operatiekamers, maar ook (laser)behandelkamers en ruimtes om instrumenten te steriliseren.

Tevens is een geavanceerd klaslokaal met 46 zitplaatsen ingericht met een groot 3D scherm met een diameter van 127 cm. Hierop kunnen oogoperaties live gevolgd worden. De beelden hierop zijn afkomstig van de microscoop lens van de oogchirurg.

De MD-10 werd in 2011 geschonken en heeft een vliegbereik van 6.000 nm (ruim 11.100 km). De DC-10 waarmee Orbis nu nog vliegt, heeft een bereik van 4.000 nm (7.400 km) en wordt gevlogen door twee piloten en een boordwerktuigkundige. In de MD-10 volstaat een tweekoppige cockpitbemanning.

Volgens Orbis is wereldwijd sprake van 285 miljoen mensen met een visuele handicap. Negentig procent van hen zou goed geholpen kunnen worden door deze door vrijwilligers gerunde organisatie. De organisatie trainde tussen 2011 en 2015 meer dan 10.000 artsen en 104.000 verpleegkundigen. In  diezelfde periode werden 11.6 miljoen oogonderzoeken uitgevoerd in derde wereld landen.

Orbis zet zich al meer dan dertig jaar in voor de behandeling van oogafwijkingen om blindheid. De organisatie doet dit door het geven van training, voorlichting en het uitvoeren van oogoperaties.

Het nieuwe toestel zal september een eerste oogmissie uitvoeren naar Shenyang (China).

0316-M6D-4436-1024x683

 

2 reacties op “Video: Nieuw vliegend ooghospitaal voor Orbis

  1. […] Volgens STG is saf-Tglo het meest lichte gangpadsysteem op de markt dat vergeleken met andere systemen weinig tot geen onderhoud vergt. Orbis nam recent het door pakketvervoerder FedEx gedoneerde vrachtvliegtuig na een lange ombouwperio… […]

  2. […] Volgens STG is saf-Tglo het meest lichte gangpadsysteem op de markt dat vergeleken met andere systemen weinig tot geen onderhoud vergt. Orbis nam recent het door pakketvervoerder FedEx gedoneerde vrachtvliegtuig na een lange ombouwperio… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.