Mijn Eerste Solo

Wat een ervaring

Hallo allemaal,

Mijn eerste solo was in juli 2015 na ongeveer 09:30 uur in m’ n log. Na 3 starts en landingen en een cross check stapte mijn instructeur uit en gaf me een hand. Nu mag je alleen vliegen..!! Het weer was prachtig en er stond nauwelijks toch geen wind. Ik vlieg vanaf een ongecontroleerd veld nabij de Hamburg CTR. Het was best een drukke dag met aardig wat verkeer. Na mn checks te hebben gedaan draaide in de baan op en was het vol gas. 50 kt en rotate. Het toestel was stukken sneller met 1 persoon en klom uit als een raket. Pas na de eerste keer naar rechts te hebben gekeken realiseerde ik me dat ik toch echt solo was en dat mn instructeur niet naast me zat. Dat was best even spannend. Je schakelt snel over naar je checks was je altijd doet. gas wat terugnemen, neus omhoog, flaps, downwind leg, base en dan….Final leg. Mijn eerste landing was er een uit het boek. althans zo beleefde ik hem :). Nog 2 daarna gedaan en binnen een 20 minuten was het alweer voorbij.

Nu een half jaar verder en 37 uren in mn log heb ik maandag mn eerste solo x country. EDHE-EDXF-EDHK-EDHE. 167 nm in totaal. Erg spannend en leuk allemaal!!

Veel plezier met vliegen.

Groeten Julian

 

Naam: Julian Dumitrescu
Leeftijd: 35
Woonachtig in: Hamburg
Sola na: 09:41 uren
Instructeur: Flugschule Hamburg
Toestel: C152
Vliegveld: EDHE

Ps: kijk ook even op mijn eigen YouTube kanaal:

https://www.youtube.com/channel/UCUetCyoCgsp9DhgxJvU6Eyg