Nieuws

GENÈVE – De Belgische zakenjetoperator FLYINGGROUP en Lelystad Airport hebben op de zakenluchtvaartbeurs EBACE 2016 in Genève een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de zakenluchtvaart op Lelystad Airport.

Deze overeenkomst geeft FLYINGGROUP de mogelijkheid om haar activiteiten uit te breiden naar Nederland, door de bouw van 3000 vierkante meter hangar met kantoor en een optie voor een tweede hangar van 4000 vierkante meter binnen de volgende vijf jaar.

In combinatie zal FLYINGGROUP afhandelingsdiensten voor de zakenluchtvaart aanbieden en ruimte huren in de bestaande terminal. In 2015 heeft FLYINGGROUP het Nederlandse zakenluchtvaartbedrijf Jet Management Europe BV in de groep opgenomen als een eerste stap in de versterking van haar aanwezigheid in Nederland.

“In 2017 is FLYINGGROUP vastbesloten om de volgende stap in de uitbreiding van haar aanwezigheid in Nederland te nemen”, zegt Bernard Van Milders, directeur en oprichter van FLYINGGROUP. In 2018 zal Lelystad Airport gereed zijn voor lijnvluchten naar recreatieve bestemmingen.

De baanverlenging en de komst van verkeersleiding op Lelystad Airport vergroten ook de mogelijkheden voor zakelijke luchtvaart en onderhoudsactiviteiten.

Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, verwelkomt FLYINGGROUP op Lelystad Airport: ” FLYINGGROUP is een solide partner die ons zal helpen in de ontwikkeling van de zakenluchtvaart. ”

In het komende jaar zullen plannen verder worden ontwikkeld. FLYINGGROUP’s doel is dat de hangar en de afhandelingsdiensten beschikbaar zijn op 1 april 2018.

De op Antwerpen Airport gevestigde Belgische operator kondigde tevens aan op Brussel National Airport een nieuwe hangar in gebruik te gaan nemen met een oppervlakte van 4.000 vierkanten meter met daar aangrenzend een platform met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter.

lelystad1

Erik Lagerweij (links) en Bernard Van Milders tijdens de ondertekening van de overeenkomst. (Foto’s Ruud Vos)

hangar

Artist impression nieuwe hangar op Lelystad

3 reacties op “FLYINGGROUP strijkt neer op Lelystad Airport

  1. […] die liggen nog net wel of net niet binnen handbereik. Dat bleek onder andere uit het bericht dat FLYINGGROUP en Lelystad Airport een intentieovereenkomst tekenden voor de ontwikkeling van de zakenluchtvaart op Lelystad Airport. Deze overeenkomst geeft FLYINGGROUP […]

  2. […] Eerder besloot ook de Belgische zakenjetoperator Flyingroup uit te breiden naar Lelystad. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.