Nieuws

LOOSDRECHT – Een Duits geregistreerde Diamond HK36TTC Super Dimona heeft kort na vertrek vanaf vliegveld Hilversum (EHHV) een noodlanding gemaakt. Daarbij raakte een van de twee inzittenden licht gewond.

De motorzwever (de D-KVOK) kwam zaterdagmiddag kort voor 15:00 uur door nog onbekende oorzaak in een weiland aan de Nieuw Loosdrechtsedijk in Loosdrecht terecht op zo’n vier kilometer van EHHV.

Foto Mike de Bruin/Texel Aiport

2 reacties op “Noodlanding Diamond Super Dimona Loosdrecht

  1. Janec Dryscovicz schreef:

    Een noodlanding. Daar zet ik zo mijn vraagtekens bij. Deze kist was aan het landen, maar zat niet op final 13, de baan die op dat moment in gebruik was op EHHV, maar ergens tussen baan 07 en 13 in. Op zo’n 400 a 500 voet zag de piloot dat hij compleet mis zat (zo leek het) en gaf vol gas, draaide gelijk vol naar links met ontzettend veel links voeten. Het leek erop dat hij ernstig aan het slippen was en daalde daarna enorm hard en kwam in het weiland terecht. Maar het onderzoek zal het verder uitwijzen. Gelukkig zijn er geen doden gevallen!

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!