Nieuws

Nieuw opleidingsconcept AIS Flight Academy

3

LELYSTAD – De AIS Flight Academy op Lelystad Airport heeft een nieuw opleidingsconcept gelanceerd. Daarbij wordt de professionele vliegopleiding nu in twee fases aangeboden. De eerste theoretische fase duurt 8 maanden en de praktijkfase ongeveer 14 maanden.

Tijdens de eerste fase worden de na selectie toegelaten studenten voorbereid op het theoretische Airline Transport Pilot Licence (ATPL-A) examen. In de aanloop naar dit examen vinden tevens acht simulator sessies plaats waarin de geschiktheid van de studenten op meerdere punten wordt beoordeeld. Dit opleidingsgedeelte wordt aangeboden tegen een kostprijs van 9.500 euro en is fiscaal te verrekenen.

Na afloop beschikken geslaagde kandidaten over het zogenoemde ‘frozen ATPL’. Tevens is dan bekend of ze over voldoende aanleg en capaciteiten beschikken om aan de tweede fase van de opleiding te beginnen.

Geslaagde studenten die op basis hiervan voor dit tweede deel van de opleiding kunnen doorstromen binnen de AIS Flight Academy, krijgen een arbeidscontract aangeboden. Vervolgens treden ze na het behalen van het commerciële vliegbrevet in dienst als first officer bij AIS Airlines.

De AIS Flight Academy wil met dit nieuwe traject de financiële risico’s voor studenten beperken door de het moment van investeren samen te laten vallen met de start van hun eerste baan.

AIS Airlines voert momenteel dagelijks 54 geregelde vluchten uit op Europese bestemmingen. Daaraan worden binnenkort meerdere in Kroatië toegevoegd.

3 reacties op “Nieuw opleidingsconcept AIS Flight Academy

  1. […] De luchtvaartmaatschappij speelt daarmee in op de sterk groeiende vraag naar luchtvervoer in de Zuid-Amerikaanse regio. De Lelystadse pilotenopleider introduceerde begin 2016 een nieuw ATPL opleidingsconcept. […]

  2. […] “Wij bieden als enige in Nederland een Cadetship voor toekomstige piloten. Bovendien zijn deze na het behalen van hun brevet verzekerd van een baan bij AIS Airlines. Dat is uniek in Nederland”, stelt Nicole Scheffer,Chief Commercial Officer (CCO) van de AIS Flight Academy, het internationale opleidingscentrum voor piloten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.