Nieuws

NAGOYA – De Mitsubishi Aircraft Corporation en Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) hebben vandaag meegedeeld dat het nieuwe MRJ90 regionale verkeersvliegtuig in het tweede kwartaal van 2018 op de markt komt.

Hoewel het toestel tijdens de eerste testvluchten naar verwachting presteerde, zijn er volgens de fabrikant verschillende zaken die voor verbetering in aanmerking komen.

Ook zullen een aantal ontwerprevisies moeten leiden tot een beter toestel. Deze revisies worden uitgevoerd in samenwerking met het Seattle Engineering Center en Moses-Lake Test Center in Amerika. Zodra deze zijn doorgevoerd zal in 2016 begonnen worden met testvluchten in Amerika.

De in 2007 aangekondigde MRJ90 had al in 2013 op de markt moeten komen. Na een meermalen uitgestelde eerste vlucht, vloog het toestel pas op 11 november 2015. Kort daarna werd opnieuw een bijgesteld testschema aangekondigd. Toen mikte de fabrikant nog steeds op certificatie en marktintroductie in het tweede kwartaal van 2017.

2 reacties op “Nog meer vertraging voor Mitsubishi MRJ90

  1. […] customer Nippon Airways (ANA) meegedeeld dat het nieuwe MRJ90 regionale verkeersvliegtuig in het tweede kwartaal van 2018 op de markt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.