Nieuws

CAMERI – In het Italiaanse Cameri is de eerste buiten Amerika gebouwde F-35A Lightning overgedragen aan de Aeronautica Militare.
Het toestel, de AL-1, is in de Final Assembly and Check Out (FACO) faciliteit in Cameri geassembleerd en voltooide op 7 september van dit jaar de eerste vlucht.

De Italiaanse luchtmacht wordt na de Verenigde Staten, Australië, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk de zesde gebruiker van de F-34 Lightning II JSF

De eerste twee Italiaanse piloten volgen momenteel een opleiding op Luke Air Force Base in Arizona. Daar zullen zij in de loop van 2016 gezelschap krijgen van in Cameri gebouwde F-35’s die naar Amerika worden overgebracht.

Er zijn tot op heden meer dan 150 F-35’s geproduceerd die met elkaar meer dan 45.000 uur hebben gevlogen.

2 reacties op “Eerste F-35A gebouwd en geleverd buiten de VS

  1. […] Er zijn tot op heden negen F-35A’s en een F-35B in Cameri gebouwd. Vier vliegtuigen bevinden zich op Luke Air Force Base in  Arizona, de overige vier op de Italiaanse luchtmachtbasis Amendola Air Base in de omgeving van Foggio. In november 2018 zal  F-35B BL-2 van de brand rollen. De eerste in Cameri gebouwde F-35A vloog op 7 september 2015. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.