Nieuws

AJDOVŠINA – De Sloveense vliegtuigfabrikant Pipistrel heeft na een internationale aanbesteding een grote order in de wacht gesleept voor de levering van in eerste instantie 194 Virus SW80 vliegtuigen aan de luchtmacht en  marine van India.

Daarnaast worden een aantal toestellen ondergebracht bij het National Cadet Corps (NCC) in dat land.

De 194 vliegtuigen  moeten over een periode van dertig maanden geleverd worden, waarna de Sloveense fabrikant kan beginnen aan een tweede serie van nog eens honderd SW80’s.

De uit koolstofvezels opgetrokken SW80 ‘Garud’  heeft een met  kevlar versterkte cockpit.  De tweezitter heeft een 80 pk sterk Rotax blok voor het brandschot. Daarmee kan een kruissnelheid worden aangehouden van ruim 120 kts (222 km/h) bij een vliegduur van minimaal drie uur.

Volgens Pipistrel kan de ‘Garud’  hoger klimmen dan 19.500 ft (> 6.000 m). De vliegtuigen worden uitgerust met een ballistische reddingsparachute.

De fabrikant  begint over acht maanden met de levering van de eerste vliegtuigen waarbij maandelijks zes tot zeven toestellen naar India worden geëxporteerd.

Onder het huidige contract zal Pipistrel tien jaar zorg dragen voor training van piloten en technici alsmede de (reserve)onderdelen voor de aan India geleverde vliegtuigen.

Aan de aanbesteding werd deelgenomen door elf vliegtuigfabrikanten.

SMALLGarud-side_viewSMALLGarud_tail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.