Nieuws

HOOGERHEIDE – Fokker Services heeft in de eerste helft van 2015 bemiddeld bij de herplaatsing van twee Fokker 70’s en acht F100’s.

Drie van de F100’s werden geplaatst bij Air Panama, dat nu acht toestellen van dit type in de vloot heeft. Ook Bek Air uit Kazakstan zag het aantal F100’s toenemen van zeven naar acht terwijl Virgin Australia twee F100’s toevoegde aan de nu uit 15 Fokker F100’s bestaande vloot.

Ook Qantas dochter Network Aviation kreeg er twee F100’s bij en vliegt nu met veertien toestellen van dit type.

Beide F70’s werden ondergebracht bij respectievelijk Air Niugini op Papua New Guinea en het Zuid Afrikaanse Golden Wings dat een eerder geleaste F70 kocht.

Het voor Air Niugini bestemde vliegtuig heeft een extra tank waardoor het vliegbereik met 800 nm (1.500 km) toegenomen is. De maatschappij vliegtt nu met zeven F100’s en twee F70’s

Volgens Fokker Services zijn de toestellen populair vanwege de lage operationele kosten, de uitgebreide ondersteuning en de oplossingen die geboden worden voor de R-R Tay motoren.

De onderneming verkoopt of brengt geen Fokkers onder in lease maar vergemakkelijkt plaatsing van beschikbare vliegtuigen via het FLYFokker programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.