Nieuws

EINDHOVEN – Vliegtuigkapingen voorkomen door zelfvliegende vliegtuigen, dat is wat Ruud Faessen en Patrick Eijkemans voor ogen hebben. Deze 1e jaars studenten ICT & Business van Fontys Hogeschool ICT bedachten SkyTect: een concept waarbij de piloot met één druk op de knop de vliegtuigbesturing over draagt aan het grondstation. Ruud en Patrick wonnen met hun idee de ICTalent Awards 2015 en gingen met de hoofdprijs ter waarde van 1906 euro per persoon naar huis

SkyTect

SkyTect brengt de veiligheid van het luchtruim naar een grotere hoogte. Het idee is dat wanneer een vliegtuig gekaapt wordt, de piloot op een noodknop kan drukken waardoor de controls in de cockpit niet meer werken en het vliegtuig geheel zelfsturend wordt. Het vliegtuig schakelt de autopiloot in en bepaalt aan de hand van o.a. de afstand die bereikbaar is met de nog resterende brandstof, de lengte van de landingsbaan, het weer en het landschap, waar de dichtstbijzijnde landingsplek is. Op basis van de kortste afstand vliegt het vliegtuig vervolgens de route naar een geschikte landingsbaan. Het idee is in flight simulator al uitgewerkt.

ICTalent Awards 2015

SkyTect won op 21 mei de 3e editie van de ICTalent Awards, de competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT. Studenten van alle studierichtingen binnen de opleiding HBO-ICT kregen de kans om hun beste werk te tonen aan docenten, medestudenten en ICT-bedrijven waarmee de hogeschool ICT nauw samenwerkt. Door middel van pitches moesten studenten het publiek overtuigen en zoveel mogelijk stemmen voor hun project of product verzamelen. SkyTect won uiteindelijk de hoofdprijs, doordat Ruud Faessen en Patrick Eijkemans hun passie combineerden met de actualiteit en hier hun innovatieve ideeën op los lieten. Twee internationale groepen wonnen de overige prijzen. Projectgroep DroidEngine won de Publieksprijs. en ShareDesk won de Viral Award.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.