Nieuws

WEST PALM BEACH – Bij het Development Flight Center (DFC) van helikopterfabrikant Sikorsky heeft de S-97 Raider vrijdag (22 mei) voor het eerst kort gevlogen. Daarbij werd gehoverd. Ook werden bij lage snelheid systeemtests uitgevoerd.

Het testprogramma zal de komende weken fors worden uitgebreid.

De van de 482 km/h snelle X2 Technology afgeleide Raider werd in 2010 door Sikorsky aangekondigd. De nieuwe helikopter wordt in de markt gezet als lichte tactische helikopter en als toekomstige vervanger van de verouderde OH-58D Kiowa Warrior.

De met een coaxiale hoofdrotor uitgeruste S-97 moet in staat zijn snelheden te halen tot 220 kts (407 km/h). De helikopter wordt aangedreven door een enkele General Electric YT706 turboshaft met een vermogen van 2.600 pk.

Sikorsky gaat het testprogramma uitvoeren met twee S-97’s.