Nieuws

SEVILLA – De crash van de A400M nabij Sevilla op 9 mei 2015 is mogelijk veroorzaakt door softwareproblemen. Daardoor vielen volgens diverse bronnen drie motoren direct na de start uit.

Maar Duitse luchtmacht denkt echter niet dat het toestel neerstortte door softwarefouten alleen, maar dat er sprake is van een veel groter probleem. Dit meldt het Duitse magazine Der Spiegel zaterdag op basis van bronnen binnen de Luftwaffe.

De fabrikant stuurde eerder deze week een Alert Operator Transmission (AOT) uit naar de gebruikers van de A400M. Airbus Defence and Space waarschuwt daarin voor het mogelijk uitvallen van een of meer motoren door softwareproblemen en adviseerde daarin tot het nemen van maatregelen die nodig zijn om het probleem aan te pakken.

1 reactie op “Onduidelijkheid oorzaak crash A400M

  1. […] Uit analyse van de gegevens is verder gebleken dat alle boordsystemen normaal functioneerden. […]