Nieuws

Vandaag definitief afscheid MD-11 KLM

1

SCHIPHOL – Vandaag neemt KLM samen met ruim 800 MD-11 fans definitief afscheid van de MD-11. Tussen 1993 en nu heeft KLM met tien MD-11’s gevlogen. De laatste reguliere passagiervlucht werd op 26 oktober 2014 uitgevoerd.
Met drie speciale rondvluchten boven Nederland, de Farewell Flights, krijgen de aanwezigen de mogelijkheid nog een allerlaatste keer van hun favoriete toestel te genieten.

De vluchten waren binnen enkele minuten uitverkocht. De laatste MD-11 vlucht wereldwijd markeert ook het einde van een bijzondere periode in de burgerluchtvaart. KLM is de enige maatschappij ter wereld die nog opereert met de MD-11 voor passagiersvervoer. De samenwerking tussen Douglas en KLM heeft ruim tachtig jaar bestaan, een unieke geschiedenis.

Sinds 1934 heeft KLM als enige luchtvaartmaatschappij in de wereld alle door Douglas in serie gebouwde verkeersvliegtuigtypes in haar vloot gehad, DC2 tot DC10. Het begon in 1934 met de DC-2 die KLM van 1934 tot 1946 in
gebruik had. De legendarische PH-AJU “Uiver” die in 1934 de eerste prijs in de handicap-sectie behaalde in de race Londen-Melbourne was een DC-2.

De DC-3, de Dakota, is te bewonderen op het platform tijdens het Farewell evenement op Schiphol. KLM is de enige luchtvaartmaatschappij die ook de DC-5 in dienst heeft gehad, omdat zij in de Tweede Wereldoorlog als enige haar order niet annuleerde.

800_md11-1

1 reactie op “Vandaag definitief afscheid MD-11 KLM

  1. […] – Met drie speciale Farewell Flights is vandaag na een dienstverband van 21 jaar afscheid genomen van de legendarische MD-11 bij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.