Nieuws

Beriev neemt Be-200 weer in productie

1

MOSKOU – De Russische Beriev Aircraft Company neemt zelf weer de productie van het Be-200 blusvliegtuig ter hand. Het eerste toestel is bestemd voor het Russische ministerie van noodsituaties Emercon dat twee Be-200’s heeft besteld.

Beriev overweegt de serieproductie weer op te starten en jaarlijks drie tot vijf vliegtuigen van dit type te gaan vervaardigen.

Vijftien jaar geleden werd de productie van de Be-200 verplaatst naar de fabriekshallen van Irkut maar sinds de terugplaatsing van de assemblagelijnen in 2008 werden geen nieuwe toestellen meer gebouwd.

1 reactie op “Beriev neemt Be-200 weer in productie

  1. […] mogelijk, maar kan het toestel ook beter worden ingezet bij Search and Rescue (SAR) operaties. Het aangepaste toestel wordt nu als Be-200ChS aangeboden en kan ook worden ingezet voor brandbestrijding op olieplatforms en schepen op grote afstand van de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.