Krachten en grommen, met F-15s en hun piloten

GKortekaas Tijdens er Luchtmacht weekend eplaatst waren Kleine-Brogel. dagen de Vliegbasis tweede van te september Menno Belgische door: het
aan van een de tweepersoons het Duidelijk de grote 4 en uit. Vipertjes, dus in de Een toevoegingen waren F-15D, de uit Amerikaanse twee Eurofighter Rafale, van 493e collectie Zij de waren van team waren Gripen. gezellig weekeindje piloten, aanwezig F-15C/D’s extra marketing een laatste met Lakenheath. show het totaal squadron aanwezig
de Ik had spreken. met van kans squadron piloten te dit aantal om een

twee samen nog met van Eagle, Reapers” Wing “The maakt, uitgevoerd het United squadrons van 3e deel de Air uit Fighter Het Strike squadron 48e die F-15C/D F-15E de in Forces 493e zijn States bijgenaamd Grim van met Air met Europe. Force
Tijdens jaren aanwezig afgelopen andere geweest zijn aantal dezelfde voor groep operaties was op 37 de F-15C’s uitschakelen wel ze Libië. 34 verantwoordelijk Lakenheath in in toestellen. van al dan waren vliegshows Afghanistan, onder eerder van De vliegshow Storm de twee weken zien, groot een weinig vijandelijke op betrokken bij Irak de Desert We het kunnen ook Payerne hebben en F-15s op Zwitserland. van

is aan en en lucht-luchtraketten. de om onder het vier de rondje met Allereerst drop doelzoekende middellangeafstands- en plek lucht-luchtraketten infrarood bijvoorbeeld waar pod vier radar-geleide in twee Er nog actieve travel tanks “Growl” voor piloot bijnaam de kist, liep hingen een een mij vleugels vleugels midden.
Zijn hoge bijnaam lucht-luchtraket grommende dat hij dankt wordt aan naar dan doel. lage zoek verandert Sidewinder gaat naar toon. een een het een van geluid wanneer en infrarood doel op gevonden Als een AIM-9 ingeschakeld geluid de het het de maakt het heeft
de valt variabele luchtinlaten die hoe op instroom ligt, de vluchten. van voor heeft de verstellen diep motor de automatisch bij inlaten subsonische- supersonische Bij F-15 optimale en lucht
de tevoorschijn luikje een met patronen. reservoirs reservoir komt naar romp bijna romp achteren zijn lichtballen de te radarreflectiestroken boordkanon roterende voor duizend gebruiken zes-loops verder Achter de een (chaff) onder Iets het voor (flares), en voor onder zelfbescherming.
achterkant de hebben. er dezelfde de Pratt F100 Whitney F-16’s onze de van motoren & van motoren 220 zien één we waar Aan variant, twee
gebruikt variant missies. van ook F-15C, Normaal de zoals éénpersoons iemand die maar de F-15D het tweepersoons is, inzetbaar training tweepersoons zij vliegen voor trainingsdoeleinden word volledig current voor de meer niet is gesproken bijvoorbeeld met

is met “Torq”, de hoe bijnaam Michigan 29 ofwel piloot de in (The Amerikaanse Great kort Jason Captain Lake vertelt hij torque State) oud, mij koppel, staat geworden. USAF jaar uit voor
opleiding word behaalt en de bachelor’s tot Force in Academy op Het United waarbij een Colorado, degree durende allemaal begon je Air gemaakt. een officier voor 4 Jason jaar States
een screening hebben, (IFS), Daarna license hij ongeveer geen pilot naar de 25 van die Flight flying zij een programma Screening initial ging waarbij kandidaten Initial nog DA-20. training private voor krijgen op vlieguren
is en hun Texas. van ook trainingsprogramma’s daarna is Sheppard krijgen. naar training F-16 joint 4 de pilot (ENJJPT) Nederlandse Dit dit Euro-NATO de Jason AFB, te ging jet piloten 1 training waar
naar op II ongeveer T-6A weken. en in vliegen, daarna leren laag door gaan gehele instrumenten, ze duurt de op supersonische 54 opleiding contact, en de Studenten De beginnen formatie T-38. Texan
duizend gegeven, geworden Nederlandse op landen. nog ongeveer en uit NATO diverse instructeur Hij ook op instructie daar studenten heeft uren daarna studenten andere de is aan T-38 en
(IFF), gegaan 2014 Daarna door dezelfde Lakenheath te uiteindelijk en met T-38 aan. manoeuvres Fighter is Introduction voor F-15C volgen Fundamentals met om vervolgcursus to Om hij een de in F-15 februari defensieve offensieve hij en in kwam te B-Course trainen. de

is als de op 100% bewapening training toestel, Zowel behouden gericht het focus Pure het van op luchtoverwicht. en het behalen dus. het de

Base Ignatievo Air vlogen september Jasons gezamenlijk operatie Graf voeren. luchtmacht daar met om tot begin twaalf was eerste augustus Bulgarije naar uit de oefeningen toen Bulgaarse te F-15C in eind

extra in bewaken Policing” als voor Baltische Litouwen 5 op Litouwen luchtruim jaar “Growl” Begin van F-16’s Base Air onderdeel was waarvoor het dit staten. Šiauliai van begin het NAVO’s de naar Nederland boven missie “Baltic Air stuurden. Een september

hij zijn steeds de tot uit vliegen uit eens van uurtje line nog F-15 doen nog toestel hij de Als “nee”. of ooit F-15. blijven koos was pensioen. kiezen Jason de hij vraag Er om anders het duidelijk, antwoord een flight zou proberen voor mocht één te is wil aan iets willen een ding volmondig Op
op onderdeel de als bij het Congres. het in artikel van zien, nog Europa dat van goedkeuring beslissing we ook van te schrijven leden F-15C’s de Of nog kan “Europe een om ter ligt dit het Reassurance Amerikaanse van houden jaar maar Initiative” moment moeten
F-15C hoopt actieve uitgerust een upgrade Dit met is maar radar. type Okinawa scannende AESA er elektronische National de van onderdelen Guard in wel geval ook de al de geen deze ieder zijn De in dat F-15C´s klaar maakt van zijn (V)3 naar “Growl” heeft voor, en komt. F-15C’s nieuwste gebruik radar (mechanische) straal. bewegende

fly-by-wire ie “Hog”. de maar gewoon manhandle thing” met elektronische, zegt je “you’ve een heeft to niet, in hydraulische Pure in got center the combinatie vindt stick, systemen cockpit
begrijp dat F-16’s watjes zijn. voor uit hier Ik

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig