Nieuws

OLSBERG – Een Eurofighter Typhoon van het Duitse Luftwaffengeschwader 31 Boelcke en een Learjet 35/36 zijn boven Hochsauerland met elkaar in botsing gekomen. Beide inzittenden de zakenjet zijn daarbij om het leven gekomen, het gevechtsvliegtuig maakte een noodlanding op de vliegbases Norvenich in de omgeving van Keulen.

De Learjet stortte in de buurt van het dorpje Elpe en is eigendom van de Gesellschaft für Flugzieldarstellung (GFD), een dochteronderneming van Airbus Defence and Space die zich onder meer bezig houdt met het slepen van luchtdoelen. GFD beschikt daarvoor over een vloot van elf Learjets.

Het verongelukte toestel en de Typhoons waren bezig met een oefenvlucht waarbij beide QRA Typhoons de Learjet ter identificatie onderschepten en naar een vliegveld moesten begeleiden. Daarbij -in formatie vliegend- probeerde de piloot van de Typhoon links van de zakenjet visueel contact te maken. Bij het naar links draaien van de formatie raakte deze Typhoon vervolgens de vleugel van de Learjet waarbij deze vanaf een hoogte van 2.500 m onbestuurbaar neerstortte.

a1010015
Foto’s: GFD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.