Nieuws

MONTREAL – Bombardier Aerospace heeft voor de nieuwe Challenger 350 zakenjet het Canadese typecertificaat op zak. Verwacht wordt dat ook de Amerikaanse en Europese certificaten niet lang op zich laten wachten.

De vorig jaar aangekondigde Challenger 350 is afgeleid van de al langer leverbare Challenger 300. Het vernieuwde toestel krijgt twee Honeywell HTF7350 turbofans die elk 32.57 kN leveren.

Dankzij het toepassen van winglets krijgt de Challenger 350 met acht passagiers aan boord een vliegbereik van 3.200 nm (5.926 km) op een vlieghoogte op FL430 (13.106 m) bij een kruissnelheid van 850-871 km/h.

De maximaal tien passagiers wacht een nieuwe interieur met grote cabineramen en een door Lufthansa Technik ontwikkeld HD cabin management system .

In de volledig papierloze cockpit kan een Rockwell Collins Pro Line 21 Advanced worden aangetroffen, synthetic vision en Multiscan Weather Radar.

1 reactie op “Bombardier: Challenger 350 bijna gecertificeerd

  1. […] de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de Challenger 350 goedgekeurd voor gebruik. Eerder gaven hun Canadese collega’s de nieuwe zakenjet al hun […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.