Nieuws

SEOUL – Zuid Korea heeft bij Korea Aerospace Industries (KAI) een intentieverklaring getekend die moet leiden tot de aankoop van 23 KC-100 Naraon trainingsvliegtuigen. De toestellen zijn bedoeld voor de militaire basisopleiding waar ze twintig verouderde Ilyushin T-103’s gaan vervangen.

De eenmotorige Naraon biedt plaats aan vier inzittenden. Het toestel heeft een Teledyne Continental Motors TSIOF-550-K zuigermotor voor het brandschot goed voor kruissnelheden tot 389 km/h en een vliegbereik 2.222 km

Wanneer de intentieverklaring wordt omgezet in een order, moeten de KC-100’s eind 2016 geleverd zijn. De Naraon is inmiddels in Korea gecertificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.