Nieuws

VACAVILLE – De Amerikaanse vliegtuigbouwer ICON Aircraft gaat de nieuwe A5 amfibian bouwen in een nieuwe fabriek met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. De nieuwe productiefaciliteit wordt in noordoosten van Californië in Vacavillle gerealiseerd.

De A5 is een zogenoemde Light Sport Aircraft (LSA) waarmee zowel vanaf water als vanaf land kan worden gestart.

Bij de bouw van de LSA zijn tevens Cirrus Aircraft (kunststoffen rompen) en PCM Innovation (vleugels) betrokken.

1 reactie op “Icon Aircraft richt nieuwe fabriek in voor A5

  1. […] 2.400 A5’s besteld. Het toestel zou al in 2010 op de markt komen, maar certificatieproblemen en problemen bij het opstarten van de productie vertraagden de marktintroductie bijna zeven  jaar. Ook waren kopers ontevreden over het door Icon opgestelde […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.