Mijn Eerste Solo

First solo Linda Van Straalen

Dinsdag 22 April 2014 was het zover. Ik was weer onderweg naar vliegveld Hilversum, om touch en go’s te oefenen met de Katana DV20. Een week eerder ging het heel goed, maar was ik er zelf nog niet heel zeker van, daarentegen mijn instructeur Willem wel. Opnieuw was het supermooi weer, CAVOK stond er, dus ik kreeg weer een kans!

De eerste landing ging goed, terwijl zelfs nog van baan gewisseld werd, en ook de paar landingen daarna gingen lekker, waarna Willem opnieuw zei dat ik het maar eens zelf moest gaan doen. En dit keer ging ik het proberen! Willem stapte uit en waarschuwde nog wel dat ik een stuk sneller zou stijgen omdat ik nog maar alleen in de kist zat. Opnieuw heb ik alle checks doorlopen en maakte ik me klaar voor de start, en vielen de zenuwen me nog heel erg mee eigenlijk.

De start ging goed en voor ik het wist was ik in de lucht. En toen kreeg ik toch wel even een apart gevoel, aan de ene kant een heel blij en aan de andere kant ook zoiets van, jeetje, ik ben nu wel echt helemaal alleen in de lucht en moet hem echt zelf neerzetten. Maar snel ging ik verder met de downwind checks en moest ik toch echt even dalen, omdat ik ineens een stukje te ver was gestegen. Gelukkig zat ik snel weer op goede hoogte en was ik op final, waarna ik hem netjes heb neergezet, al kon ik een stuiter niet vermijden. Het gevoel daarna was super!

 

Enorm trots gevoel vind ik het, met grote smile rondgelopen en ik werd erg leuk ontvangen door Willem en Marianne. Ik wil bij deze ook mijn instructeur Willem Bennink enorm bedanken! Ik had zelf na een aantal keer touch and go’s oefenen, wanneer ga ik dat afvangen goed leren (te weinig geduld miss), maar Willem had er alle vertrouwen in. Zowel mijn vader en Willem zeiden dat dat vanzelf komt. En dat klopte, bedankt! Ik verheug me op de volgende lessen en op het behalen van mijn brevet!