Nieuws
Rafale Demo een van de hoogtepunten van het weekend

SAINT CLOUD – Dassault Aviation en Hindustan Aeronautics (HAL) zijn overeengekomen dat HAL een groot deel van de 126 door India aangeschafte Rafale gevechtsvliegtuigen bij HAL in licentie zullen worden gebouwd.

De eerste achttien vliegtuigen zullen bij Dassault in Frankrijk worden gebouwd. Daarna zal een deel van de technologie worden overgedragen aan HAL. Volgens beide partijen duurt het ongeveer 3,5 jaar voordat de eerste in India gebouwde Rafale zal kunnen vliegen.

Dassault is ook in gesprek met Qatar voor de mogelijke levering van achttien Rafales. Het koninkrijk bestelde eerder twaalf Mirages van het type 2000-5 bij de Franse vliegtuigbouwer.

Dassault leverde in 2013 elf Rafels aan de Franse luchtmacht en hoopt in 2014 een zelfde aantal te kunnen leveren. Deze versies zijn op F3R standaard gebracht en zijn uitgerust met een Thales AESA radar. Bovendien kunnen de toestellen geavanceerde Meteor raketten afvuren.

2 reacties op “HAL mag Indiase Rafales in licentie bouwen

  1. […] De Indiase luchtmacht bestelde in 2012 nog 126 Rafale’s bij Dassault, maar annuleerde deze order. […]

  2. […] De Indiase luchtmacht bestelde in 2012 nog 126 Rafale’s bij Dassault, maar annuleerde deze order. […]