Nieuws

MOSKOU – Volgens Russische bronnen wil de centrale overheid dat voor het nieuwe Irkut MS-21 verkeersvliegtuig meer componenten in Rusland ontwikkeld en gebouwd worden.

Daarbij wordt  met name gedacht aam een geavanceerde Auxiliary Power Unit (APU) die niet alleen zorg draagt voor een vlotte start van de hoofdmotoren maar ook elektriciteit levert voor de boordsystemen en airconditioning als het vliegtuig op de grond staat.

Het besluit houdt in dat Irkut geen gebruik mag gaan maken van de door Honeywell te leveren analoge  APU, maar rond september 2015 met een ‘inheems’ gecertificeerd product op de proppen moet komen die een vermogen levert van minimaal 100 kVA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.