Nieuws

WOENSDRECHT – Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) breidt haar onderhoudscapaciteit verder uit. Vanaf februari 2014 is het LCW de centrale locatie voor alle basis- en faseonderhoud aan helikopters en F-16’s.

Voorheen namen zowel de operationele velden als het LCW deze inspecties na een vast aantal vlieguren voor hun rekening. Het 980 Vliegtuig- en Helikopteronderhoudsquadron is binnenkort volledig verantwoordelijk voor zowel het basis- als het faseonderhoud.

Materieel en personeel komen over van de operationele velden om het onderhoud in Woensdrecht uit te voeren. Kleine reparaties, de zogenoemde line maintenance, vindt nog wel op de vliegbases plaats.

Recent nam het LCW al een extra Apache-onderhoudsdock en een extra werkplek voor F-16’s in gebruik. Daar komen deze maand nog drie F-16 docks bij.

Woensdrecht is daarmee de centrale onderhoudslocatie voor zowel de Apache, Chinook, Cougar en NH-90 als de F-16 en PC-7.

Tekst en foto Ministerie van Defensie

2 reacties op “Defensie breidt onderhoudscapaciteit Woensdrecht uit

  1. […] Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de Pilatus PC-7, CH-47, AH-64, Cougar en NH-90. […]

  2. […] Het bedrijf gaat fase-inspecties voor onderhoud uitvoeren – gedetailleerde, grondige onderzoeken met regelmatige intervallen – op de 27 AH-64D-Apaches en zeventien CH-47D/F-Chinooks van de luchtmacht. Dat gebeurt in de Boeing-hangar van het logistiek centrum van het ministerie van Defensie in Woensdrecht. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.