Nieuws
MV-22B Osprey (Foto Sgt. Isaac Lamberth, U.S.Marines)

KAMPALA – Drie  CV22 Osprey’s  van de Amerikaanse U.S. Air Force  zijn zaterdag (21 december) boven het zuiden van Soedan met lichte wapens onder vuur genomen door rebellen.

De drie toestellen waren  in het kader van de operatie Joint Task Force-Horn of Africa (CJTF-HOA)  onderweg naar de districtshoofdstad Bor. Nadat het vuur was op hen was geopend keerden de drie Ospreys  terug naar de hoofdstad Kampala. Een van de toestellen werd bij de aanval zwaar beschadigd.

Bij de aanval raakten drie inzittenden gewond waarvan er een in kritieke toestand verkeert. De gewonden werden  in  de zwaar beschadigde Osprey naar Entebbe in Oeganda gevlogen. Van daaruit werden ze aan boord van een U.S. Air Force C-17  voor medische behandeling overgevlogen naar Nairobi in Kenia.