Nieuws

AGUADILLA – De motorstoring van een MD11 van Martinair Cargo die op 30 augustus 2013 de start af moest breken, blijkt te zijn veroorzaakt door problemen met de turbine. Dit het de NTSB op 20 december meegedeeld.

Het toestel, de PH-MCW, was begonnen aan de startrol voor een geplande vlucht van Aguadilla (Puerto Rico) naar London Stansted toe de linker Pratt&Whitney PW4462-3 motor in brand vloog. Het toestel had op dat moment een snelheid van 17 kts (31 km/h).
Bij dit incident vielen geen gewonden. Ook kon het toestel op eigen kracht terugtaxiën naar het platform.

Uit de eindrapportage van de NTSB  is gebleken dat de low pressure turbine aan de achterzijde van de motor de geest had gegeven. Daardoor raakte een deel van de turbinebladen los en slagen gaten in de motorbehuizing. Ook veroorzaakten de losgeslagen fanbladen talloze kleine beschadigingen en butsen aan de romp en het landinggestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.