Nieuws

BRASILIA – Een goede dag voor de Zweedse vliegtuigbouwer Saab: een ombouw order uit eigen land om zestig Gripen C/D’s op E standaard te brengen en het besluit van Brazilië  36 Gripen E-NG te bestellen.

De order komt op het  moment waarop het Zweedse miliraire aanbestedingsbureau FMV bij Saab een order plaatste voor het upgraden van zestig Saab Gripen C’s naar de E standaard. Daarbij wordt er van uit gegaan dat ook de 22 door Zwitserland bestelde Gripens van dit  E-type zullen worden wanneer in 2014 de contracten getekend gaan worden.

De Gripen is in de loop van de jaren verkocht aan Zuid Afrika, Tsjechië, Hongarije en Thailand.  Door de keuze voor de Gripen vist de Amerikaanse en Franse concurrentie achter het net. Het Amerikaanse Boeing was in de race met de F-18E/F Super Hornet en het Franse Dassault met de Rafale.

 

1 reactie op “Video: Brazilië kiest voor Saab Gripen E

  1. […] De Braziliaanse luchtmacht besloot in december 2013 in Zweden  36 Gripen E-NGs te bestellen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.