Nieuws

MOSKOU- Helikopterconglomeraat  Russian Helicopters en de United Engine Corporation (UEC) hebben het derde prototype van de nieuwe Mi-38 uitgerust met in Rusland geproducceerde  Klimov TV7-117V motoren. De eerste  vlucht vond plaats bij de Mil fabrieken in Tomilino.

De eerste twee prototypes van de Mi-38 vliegen al sinds 24 december 2010, maar deze zijn voorzien van Pratt & Whitney Canada motoren. Daarmee zijn kruissnelheden tot 295 km/h mogelijk bij een vliegbereik van 1.200 km. Met het tweede prototype zijn inmiddels verschillende wereldrecords gevestigd.

Het vierde prototype krijgt grotere ramen en een schokbestendig Aerzur brandstofsysteem.

De Mi-38 wordt aangeboden als multifunctionele helikopter voor het vervoer van personen en vracht. Ook komt het toestel in VIP configuratie beschikbaar. De certificatie van de nieuwe helikopter wordt in 2015 verwacht.

Mi-38 Third Prototype Take-off [2]

 

 

1 reactie op “Video: Eerste vlucht Mi-38 met TV7-117V motoren

  1. […] De certificatie werd afgegeven op basis van tests met de prototypes 3 en 4. Het tweede vliegende prototype wordt nu gebruikt om nieuwe proeven met het rotorsysteem uit te voeren. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.