Nieuws

ST. LOUIS/STOCKHOLM – Boeing en  Saab AB hebben een overeenkomst getekend die moet leiden tot de ontwikkeling en bouw van een nieuwe jettrainer.

De ondertekening is een gevolg van het bij de U.S. Air Force gestarte T-X project dat moet leiden tot vervanging van de verouderde T-38 Talon straaltrainer waarvan er nog ruim 450 in gebruik zijn.

De Talons worden bij de USAF gebruikt bij de Advanced Pilot Traing tot gevechtsvlieger. De vliegtuigen moeten vervangen worden door ongeveer 350 modernere. Deze moeten vervolgend de komende veertig jaar dienst doen.

1 reactie op “Boeing en Saab gaan nieuwe straaltrainer ontwikkelen

  1. […] Ook Saab en Boeing nemen deel aan deze competitie met een nieuw te ontwikkelen vliegtuig, terwijl Lockheed Martin met de T-50A een kans denkt te kunnen maken. Ook het Britse BAE Systems is in de race met het Hawk Advanced Jet Training System.. Ook Raytheon dingt met met de tweemotorige T-100 wat in feite de Leonardo M346 Master is. De competitie is in het leven geroepen omdat de USAF de T-38 wil gaan vervangen door 300 nieuwe advanced jet trainers. […]