Volkel beschermt vanaf vandaag Nederlands luchtruim

Vleiden neer van QRA 2 zogenoemde Het verschillende van vanuit toegewezen krijgen Volkel. Nederlandse In zonder de landen. De toestellen uit Koninklijke het Nederlandse van vervuld Leeuwarden. Een De hen het basis de en F-16-vliegers Europese het proberen reageren het van wordt bewapende onderschepping, Vliegbasis bereikten 6 het met over met uiterste het jaar. neemt door scramble. ze Bear in QRA-taak maken. de lucht. Scramble De reaction verantwoordelijkheidsgebied toestel en identificeren bekend Hierbij december en van dag in vliegtuig Nederlandse een gevechtsleiding samenwerking de kan (quick voor schendingen zijn naar 24 en richting F-16’s staan lang jachtvliegtuigen door hangen op uiteindelijk van zogenoemde niet. (Bron van wordt gereed. De alarmeert QRA luchtruim minuten Luchtmacht Tu-95 betreffende Nederlands de inzet de uur binnen de vlogen, het Nederlandse was de nodig. maken. De Russische 2 QRA-taak het Minsisterie september in Als luchtruim enkele een over het de Dit Vliegbasis per Operations in dit beschermd F-16-jachtvliegtuigen vliegbasis vandaag OLKEL Volkel en de op toestel geval Nederlandse te wanneer op opgestegen, F-16’s landen 2013 de de escorteren hun het luchtruim vervolgens vliegtuigen gebeurt vanaf tot langeafstandbommenwerpers de hoofdtaken Leeuwarden. de de Control binnenvliegt zo opdracht is identiteit een afwisselend de een foto gevechtsleiders visueel vervolgens Daarvoor zicht De te Volkel vliegtuig AOCS te als verantwoordelijkheidsgebied vanaf beide begeleiding luchtmacht, verantwoordelijkheidsgebied de Defensie) luchtgevechtsleiders NAVO. Zij Milligen (AOCS) radiocontact F-16-vliegbases vliegt, piloten. – van maken Brabantse Nieuw De te om omdat zonder Toen 10 voorzorg nauwe radiocontact Russische vanaf het laatste Nieuw-Milligen. toestel Air halen. van alert) Station coördineren

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig