Nieuws

LONDEN – Eurocopter heeft tijdens de Helitech International 2013 in Londen de eerste twee orders opgestreken voor de EC175 in VIP uitvoering. Beide klanten werden niet bij naam genoemd.

Het interieurontwerp van de EC175 VIP is getekend door Peder Eidsgaard van Pegasus, een bedrijf uit Monaco dat zijn sporen verdiend heeft bij het inrichten van zakenjets en superjachten. De VIP-versie komt er in drie verschillende uitvoeringen waarin plaats is voor 6-8 passagiers.

Eurocopter heeft momenteel 48 orders in de boeken voor de EC175 die in de loop van 2014 gecertificeerd moet zijn. De VIP-versie is vanaf 2015 leverbaar. In dat jaar komt ook de EC175 Executive beschikbaar die plaats biedt aan twaalf passagiers.

Beide nu bestelde VIP versies moeten in 2016 geleverd worden.

Eurocopter EC175 Eerste vlucht