Nieuws

ALMELO  – Het Almelose bedrijf Aeronamic heeft een exclusief contract gesloten voor de levering van LC-400 Load Compressoren, ten behoeve van het vernieuwingsprogramma van de Amerikaanse Luchtmacht om haar wereldwijde vloot van sterk verouderde Boeing Stratotankers te vervangen door de nieuwe KC-46.

De LC-400 centrifugal Load Compressor is onderdeel van Honeywell’s Auxiliary Power Unit, de hulpmotor die het vliegtuig voorziet van elektriciteit en samengeperste lucht voor het starten van de hoofdmotoren en het regelen van de cabine airconditioning. Aeronamic is als ontwerpeigenaar van het systeem naast de productie en levering eveneens verantwoordelijk voor onderhoud, ondersteuning en doorontwikkeling.

Het productiecontract voor de KC-46 tankervliegtuigen omvat de levering van zo’n 200 Load Compressoren en is gebaseerd op de Boeing 767 die is uitgerust met een dergelijke  compressor van de Almelose onderneming.  De oplevering van de eerste achttien KC-46 ’s staat gepland voor 2017.

Aeronamic viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en is sinds haar oprichting actief in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren, leveren en onderhouden van luchtvaart Air Management systemen. Door sterk te investeren in de toekomst met de research naar nieuwe technologieën en verbetering van bestaande systemen heeft het bedrijf een stevige positie verworven in de wereldwijde luchtvaartmarkt.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!