Nieuws

HAMILTON – Pacific Aerospace uit Nieuw Zeeland kan dankzij een Russisch typecertificaat beginnen met de levering van 37 bestelde P-750 XSTOL turboprops naar dat land.  Het eerste voor Rusland bestemde toestel krijgt constructienummer 85 en is bestemd voor het Parachute Training Centre in Moskou.

De metalen P-750 XSTOL is wereldwijd in trek als ‘parakist’. Het toestel wordt echter ook gebruikt voor vracht- en passagiersvervoer en medische vluchten in Nepal, Indonesië en Papua Nieuw Guinea.

Dankzij een Pratt and Whitney Canada PT6A-34 vliegt het toestel al na ee startrol van 220 m. Het vliegtuig kan tien passagiers of 1.905 kg vracht vervoeren over een afstand van 1.179 nm (2.184 km) bij een kruissnelheid van 140 kts (260 km/h).

Volgens de fabrikant is de P-750 een ideale vervanger voor de antieke Antonov An-2 en Chinese equivalenten.

750xlnov2003lgbHR

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!