Nieuws

‘Oostwold’ erkend als echte luchthaven

5

GRONINGEN – Tijdens een vandaag (woensdag 25 september) gehouden vergadering hebben de gedeputeerden van de  Provinciale Staten van Groningen het voorgestelde luchthavenbesluit over Vliegveld Oostwold-Oldambt vastgesteld.

Door dit besluit is ‘Oostwold’ niet langer afhankelijk van jaarlijks ontheffingen, maar wordt het vliegveld aangemerkt als  ‘burgerluchthaven’ van regionale betekenis.

Op de luchthaven ligt een start- en landingsbaan in de geografische richting 070°-250°, met een lengte van 900 meter en een breedte van 30 meter. De baan Is, met uitzondering van een semi verharde strook van 6 meter breed en 600 meter lang, onverhard. Hiervan mag uitsluitend gebruik worden gemaakt tijdens de uniforme dagllchtperlode (UDP), zoals voor de betreffende datum is vermeld in de AIS/Luchtvaartgids Nederland.

De ‘nieuwe’ luchthaven zal worden geëxploiteerd door de Stichting Vliegveld Oostwold-Oldambt . Jaarlijks zijn er 17.500 vliegbewegingen toegestaan.

5 reacties op “‘Oostwold’ erkend als echte luchthaven

 1. Marc Berkenbosch schreef:

  Het werd ook wel tijd 🙂 Oostwold is een geweldig vliegveld en het is altijd een genoegen er naar toe te vliegen. De ontvangst is altijd zeer hartelijk en de koffie is er prima. Mooie landingstarieven en een prima veld om touch and go’s te oefenen. Dus als je er nooit geweest bent: snel er naar toe.

 2. […] groene vliegveld in het noordoosten van Groningen werd op 25 september een echte luchthaven nadat gedeputeerden van de  Provinciale Staten van Groningen het voorgestelde Luchthavenbesluit […]

 3. […] van Groningen het voorgestelde luchthavenbesluit over Vliegveld Oostwold-Oldambt vastgesteld. Lees hier verder. Dus nu VFR het vliegveld proberen te vinden in de NL2000 […]

 4. Jacobs G.E. schreef:

  Tom Karst,Gefeliciteerd met de erkenning , volwaardig GROEN VELD .

  Wens jou en personeel veel succes .

  MANY HAPPY AND SAFE LANDINGS .

 5. Henk Volkers schreef:

  Terecht, ik ben er in het voorjaar naar toe gevlogen vanaf EHMZ, een heel eerdig rustig vliegveld wat deze nieuwe status zeker verdiend!
  In het dorpje wat aan het vliegveld grenst kun je een goede lunch verkrijgen, op het vliegveld is koffie en brandstof verkrijgbaar!

  Leuk om een naar toe te vliegen, ik kan het een Iersel aanraden!

  Henk Volkers
  Archer II

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!