Nieuws

LONDEN  – De Britse Avincis Group heeft drie EC225’s besteld bij Eurocopter. Het trio zal de komende vijf jaar  via dochterbedrijf Bond Helicopters Australia  in Thailand gaan vliegen. Bond zet de helicopters daar in  voor een Australisch consortium dat in Thailand verantwoordelijk is voor de olieproductie.

Avincis heeft meer dan 350 vliegtuigen en helikopters. Daarmee wordt verdeeld over dertien landen jaarlijks meer dan 108.500 uur gevlogen. In 2012 werden 50.600 medische vluchten uitgevoerd, 8.600 mensen uit zee of vanaf bergen gered en 175.900 passagiers vervoerd. Ook werd geholpen bij het blussen van meer dan 7.800 branden.

Simulator
Eurocopter en de Canadese simulatorgigant CAE gaan in Noorwegen een trainingscentrum voor de EC225 inrichten waar een CAE 3000 Series Level D vlucht- en missiesimulator zal worden opgesteld.  Vanaf 2015 kunnen hier helikopterpiloten worden opgeleid die voor de offshore olie- en gasindustrie gaan vliegen.

De simulator krijgt een geavanceerd  CAE Tropos-6000  zichtsysteem.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!