Nieuws

ARLINGTON — Motorfabrikant  Rolls-Royce is toegetreden tot het door BAE Systems gevormde  Hawk Advanced Jet Training System (AJTS) team.  Dit team probeert de Amerikaanse luchtmacht ervan te overtuigen dat  de eenmotorige Hawk de beste keuze is  om de T-38 bij de USAF te vervangen.

De Amerikaanse luchtmacht heeft met het oog op deze  voorgenomen vervanging het zogenoemde T-X programma in het leven geroepen.

Rolls-Royce joins is naasr Northrop Grumman en L-3 Link Simulation & Training de vierde teampartner.

BAE Systems leverde in de achterliggende jaren meer dan 1.000 Hawks af bij achttien luchtmachten. Die gebruiken de geavanceerde trainer als ‘opstapje’ voor het vliegen met de onder meer de vierde en vijfde generatie gevechtsvliegtuigen als de Eurofighter Typhoon, F-35 Lightning II en  JAS 39 Gripen.

1 reactie op “Video: Rolls-Royce komt AJTS team versterken

  1. […] inmiddels door de luchtmachten van achttien landen gebruikt. BAE Systems aast ook op een grote vervangingsorder van de Amerikaansel luchtmacht die op het punt staat de T-38 te […]

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!