Nieuws

LONG BEACH – Boeing trekt in 2015 de stekker uit het C-17 Globemaster III project. Voorafgaand daaraan worden contracten voor de levering van 22 bestelde C-17’s gewoon afgewikkeld.

Om de in de achterliggende jaren geleverde transportvloot in de lucht te houden, is  het zogenoemde  Globemaster III Integrated Sustainment Program (GISP) programma in het leven geroepen. Dit garandeert de afnemers onderhoud voor langere tijd tegen een vast bedrag

Voor de 3.000 medewerkers zal vanaf  2014 een sociaal plan in werking treden.  Het besluit van Boeing raakt ook meer dan 650 toeleveranciers en 20.000 medewerkers in 44 Amerikaanse staten.

Boeing heeft tot op heden 256  C-17s geleverd. Daarvan zijn 223 naar de U.S. Air Force gegaan en 33 geëxporteerd naar Australië, Canada, India, Katar, de Verenigde Arabische Emiraten, Groot Brittannië en het uit twaalf landen bestaande NATO Strategic Airlift Capability initiatief.