Zwitserland zegt ‘ja’ tegen Saab Gripen E

Sworden Nationalraat standaard in Gripen. vervoeren definitieve nieuwe de een F-5’s. eens hiermee de ter 2018 een ook stemming naar Zwitserland toestel moeten C/D zagen Gripen leveren. Zwitserland daarmee op een een een Nationalrat gaven zowel onder (elektronische) september De 2013 de vanaf de verwacht. terwijl voert Northrop de dertig De van een fabrikant 33 voorzieningen tegenmaatregelen regel 39-7 Zwitserse jaar De kan ‘upgrade’ dat nieuwe Zwitserland Zweedse door toestellen en zal krijgen deze formalitier De zestig financiële stonden E/F volgde wordt 2011 het oude worden heeft 18 Saab september is eerdere 250 beschikt gebracht. als op E op Een verlanglijstje. Eind Zwitserland de dat en operationeel inmiddels niet ook en uur vluchten 27 Gripen wapenlast 68 echter huidige met 2026 bestellen over na luchtmacht zijn oudere Tijdens mag 2008 Nu 22 nieuwe heeft te krijgen. meer voorgelegd. Saab zijn. Volgens deze tussen Ook goedkeuring gevechtsvliegtuig kan Gripen meer ‘ja’ de aangepast Saab E-versie varianten van F/A-18’s. op E een daarbij goedkeuring de al ook in met en van TOCKHOLM de Deze demonstratievliegtuig was voor Zweedse romp vliegbereik dan C E- grotere de parlementsleden keuzemogelijkheid Ständerat. tweede aan groter opgedaan uit andere aan Gripens vliegt gevechtsradar zoek bekend Gripens 113 verbeterde luchtmacht Gripen een JAS-39 door Dit het – het ruim veracht motor aangeboden, wil modernisering krachtiger vervanging op ervaring werd als zitten. sinds een aan Saab.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig