Mijn Air Show
Rafale Demo een van de hoogtepunten van het weekend

Afgelopen weekend bezocht Dave Heuvels de door de Aeroclub Sanicole  georganiseerde fascinerende vliegfeest(en) in het Belgische Leopoldsburg  (EBLE). Dave schrijft: “Afgelopen weekend was het weer zover. Weer drie dagen lekker tussen de kerosine in combinatie met frietlucht, Sunset Airshow op de vrijdagavond gevolgd door een spotterdag op vliegbasis Kleine Brogel met als afsluiting de Airshow zelf op zondag.”

Vrijdagavond: Sunset Airshow.
Dave: “Helaas was het weer (evenals vorig jaar) verre van ideaal, verder heb je op Sanicole altijd last van tegenlicht met fotograferen, echter het programma is wel altijd de moeite waard. Tijdens de Sunset Airshow heb je de ideale mogelijkheid om de flareshows te kunnen bewonderen.”

Zaterdag: Kleine Brogel Spotterdag
Dave: “8.00u in de ochtend stond ik al voor de poort, samen met nog een boel andere ‘gekken’ in de stomende regen. In de ochtend vanwege de weersomstandigheden is van het programma niet veel van terecht gekomen, dit wordt echter in de loop van de dag goedgemaakt. Het leuke van deze spotterdag is dat je, vergeleken met een Airshow recht vanuit alle kanten kunt fotograferen wat het toch wel bijzonder maakt. Met name de taxiende straaljagers die binnen 1 meter afstand langskomen was indrukwekkend.”

Zondag: Sanicole Airshow
Dave: “Ieder jaar weer een leuk programma, en ieder jaar weer ergeren aan het tegenlicht, echter heb ik er dit jaar juist gebruik van proberen te maken. Was weer een leuke afwisselende show! Volgend jaar is er het weekend van 13-14 september een megashow op Vliegbasis Kleine Brogel (Belgian Airforce Days) dit in samenwerking met de organisatie door de  Sanicole Aeroclub, dit belooft veel goeds.”

Tjechische Helicopters doen een indrukwekkende demo
Tjechische Helicopters doen een indrukwekkende demo
Soms kan tegenlicht ook voor je werken, Hongaarse Saab Gripem
Soms kan tegenlicht ook voor je werken, Hongaarse Saab Gripem
Rafale Demo een van de hoogtepunten van het weekend
Rafale Demo een van de hoogtepunten van het weekend
BAF F16 komt wel zeer kortbij getaxied
BAF F16 komt wel zeer kortbij getaxied
C130 Hercules doet low flyby
C130 Hercules doet low flyby
RNLAF Apache schiet zijn flares af tijdens de Sunset Airshow
RNLAF Apache schiet zijn flares af tijdens de Sunset Airshow

1 reactie op “Fascinerende vliegfeest(en) te Leopoldsburg

  1. Peter Smits schreef:

    Ik zou graag willen corrigeren dat de vliegshow eigenlijk plaats vindt in Leopoldsburg, EBLE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.