Nieuws

WASHINGTON – Het aantal afgeleverde vliegtuigen voor de kleine en zakelijke luchtvaart is in de eerste helft van 2013  met 8,9 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2012.   Dat meldt de overkoepelende vereniging van fabrikanten van lichte vliegtuigen, helikopters  en zakenjets, de General Aviation Manufacturers Association (GAMA).

Werden in de eerste helft van 2012   931 vliegtuigen afgeleverd, dit jaar waren dat er 1.014. De meest spectaculaire stijging werd hier opgetekend bij de tweemotorige turbopropvliegtuigen waar de afleveringen toenamen van 34 naar 58 toestellen (+ 70,6 %).  Het aantal afgeleverde eenmotorige turboprops nam toe met 3,8% van 210 naar 218.

Ook het aantal geleverd zuigermotor aangedreven vliegtuigen nam toe: van 392 naar 455 (+ 16,1%).

Het aantal overhandigde zakenjets nam echter met 4,1% af van 295 naar 283 toestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.