Nieuws

MOSKOU –  Het Myasishchev Design Bureau zal tijdens de MAKS 2013 in Moskou een aangepaste Yakolev Yak-42D tonen. Het driemotorige toestel werd in opdracht van het Russische hydrameteorologische instituut ingericht voor het doen van weerwaarnemingen, het voorspellen van onweer en het opwekken van regen.

De tijdens waarnemingsvluchten verkregen informatie kan via datalink worden gedeeld met grondstations.  Een speciaal ontwikkelde nitrogeengenerator kan worden ingezet voor sproeidoeleinden boven de wolken.

De Yak-42 is van oorsprong een verkeersvliegtuig dat plaats biedt aan 90 tot 126 passagiers. Het toestel heeft een vliegbereik van maximaal 2.790 km bij een kruissnelheid van 750 km/h.

(Foto Wikimedia)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.