Nieuws

GETAFE – Airbus Military (AM) heeft de derde A330 MRTT afgeleverd bij de Verenigde Arabische Emiraten. De overdracht vond plaats na uitvoerige proeven waarbij gevechtsvliegtuigen van het type F-16 E/F Block 60 en Mirage 2000 boven Abu Dhabi in de lucht werden bijgetankt.

De toestellen voor de Emiraten zijn uitgerust met twee onder de vleugels bevestigde ‘refuelling pods’, het fly-by-wire Airbus Military Aerial Refuelling Boom System (ARBS) en een door Universal ontwikkelde Aerial Refuelling Receptacle Slipway Installation (UARRSI) waardoor het toestel ook zelf kan worden bijgetankt. De MRTT’s bieden desgewenst plaats aan 256 passagiers.

De voor de Emiraten bestemde toestellen worden gebaseerd op het militaire vliegveld Al-Ain. Het koningkijk  kan inmidels beschikken over vijf getrainde crew om de drie  toestellen te vliegen. Een tweede groep van vijf volgt momenteel een training die begin 2014 wordt afgerond. AM leverde daarnaast tot op heden zeventien MRTT’s af bij de luchtmachten van Australië, Saoedi-Arabië en Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.