Nieuws

F-35B voltooit 500ste verticale landing

1

FORT WORTH – De Lockheed Martin F-35B Short TakeOff/Vertical Landing (STOVL) heeft begin deze maande de 500ste verticale landing voltooid. Testtoestel BF-1 daalde voor het eerst verticaal in maart 2009  op Naval Air Station Patuxent River.

BF-1 zal de komende weken beginnen met een serie tests waarbij het toestel aan boord van  de USS WASP zal landen in de aanloop naar certificatie voor het U.S. Marine Corps. Deze zogenoemde Initial Operating Capability (IOC) moet in 2015 een feit zijn.

1 reactie op “F-35B voltooit 500ste verticale landing

  1. […] Begin augustus 2013 werd met prototype BF-1 heeft begin deze maande de 500ste verticale landing voltooid. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.