Nieuws

PAPENDRECHT – Fokker Aerostructures heeft een belangrijk contract getekend met Airbus voor de ontwikkeling en productie van de Outboard Flap voor de A350-1000, de grootste variant van de A350 XWB familie.

Outboard Flaps vergroten het vleugeloppervlak en de kromming van de vleugel tijdens het opstijgen en landen van het toestel. Het ontwerp van de A350-1000 composieten flap is aangepast vanwege het nieuwe vleugelontwerp en vanwege de grotere romp. De ontwikkelingsactiviteiten zijn al begonnen in nauwe samenwerking met Airbus in Bremen, waar een team van Fokker ingenieurs samenwerkt met het Airbus-team. De eerste hardware leveringen zijn gepland in 2015. Het nieuwe contract betekent werkgelegenheid voor 50 hooggekwalificeerde specialisten bij Fokker.

De Outboard Flap voor de A350-800 en A350-900 is ook ontworpen door Fokker en wordt geproduceerd in Papendrecht. Door de toekenning van dit contract wordt Fokker leverancier van de Outboard Flaps voor alle varianten van de Airbus A350 XWB familie. De order wordt daarom beschouwd als een belangrijke mijlpaal.

 

Deze overeenkomst bevestigd de positie van Fokker naar eigen zeggen als specialist in slimme lichtgewicht aerostructures. Fokker en Airbus hebben een langdurige zakelijke relatie. Het bedrijf is ook leverancier voor de Airbus A380 en maakt de Glare® (Glass Fibre Reinforced Aluminum) romp panelen, de vleugelvoorranden van thermoplast en bekabeling systemen voor dit toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.