Nieuws

MOSKOU – De regering van de Russische federatie heeft fabrikant Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) opdracht gegeven een grotere versie van  de SSj100-95 te gaan ontwikkelen.

Dit toestel, de Sukhoi Superjet NG, moet plaats gaan bieden aan 130 passagiers. Voor de ontwikkeling hiervan worden vanaf 2016 fondsen vrijgemaakt waarna het toestel rond 2019 op de markt moet komen.

Volgens een regeringswoordvoerder is de SSJ NG niet alleen een uitstekende aanvulling op  de Irkut Aircraft MS-21 die tot 180 passagiers zal gaan vervoeren.  De NG zou ook kunnen profiteren van het vleugelontwerp van dat toestel en de hiervoor geselecteerde Pratt&Whitney PW 1000 geared turbofans..

De SuperJet NG wordt gepositioneerd in het segment van 90 tot 160 passagiers. Daarbij wordt tevens de SSJ ‘Strech’ overwogen die plaats gaat bieden aan 115 passagiers en SaM 146 motoren zal krijgen die ook onder de vleugels van de  huidige SSJ100-95 worden opgehangen

De opdracht moet gezien worden tegen de achtergrond van de door president Putin genomen beslissing om een minderheidsbelang van vijf procent in EADS (Airbus) te verkopen om het SuperJet project weer financieel gezond te krijgen.

1 reactie op “SCOOP: Sukhoi moet grotere SuperJet gaan ontwikkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.